Annons
Nyheter

Tysk varning för 40-gradig hetta

Över 30 grader i skuggan - och nederländare saltar sina vägar. Vädertjänsten i Tyskland, där termometern under lördagseftermiddagen nått 37 grader, varnar för att det kan bli ännu varmare. Och sedan blir det oväder.(TT)
Publicerad 4 juli 2015

"Det låter som ett dåligt aprilskämt, men holländarna har kört fram sina saltbilar", skriver den tyska regionaltidningen Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) som hänvisar till nederländsk trafikinformation. Saltningen sker i provinsen Gelderland nära gränsen och syftet är att skydda asfalten från att smälta. På tyska sidan har metoden ännu inte prövats, men tyskarna kikar intresserat över gränsen på hur det går i trakten av städerna Apeldoorn och Ede.

Den tyska vädertjänsten DWD konstaterar för sin del att det är över 35 grader i stora delar av landet och har gått ut med en varning för att det kan bli ända uppemot 40 grader här och där. Och det kommer ett rejält oväder i hettans spår, med hagel och stormbyar.

Annons

Belgien har upplevt sin varmaste natt sedan man började notera temperaturerna 1833. Termometern visade 24,5 grader Celsius natten mellan fredag och lördag, skriver tidningen Le Soir som hänvisar till meteorologen Frank Debooseres sajt. Observationen gjordes i kommunen Uccle i Bryssels södra utkant.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons