Annons
Nyheter

UNHCR: Flyende migranter sköts ihjäl

När mellan 140 och 200 migranter, främst från Eritrea, Etiopien och Somalia flydde fångenskapen i ett läger i Libyen den 23 maj dödades minst tolv människor, enligt FN:s flyktingorgan UNHCR.(TT)
Publicerad 1 juni 2018

När mellan 140 och 200 migranter, främst från Eritrea, Etiopien och Somalia flydde fångenskapen i ett läger i Libyen den 23 maj dödades minst tolv människor, enligt FN:s flyktingorgan UNHCR.

Flera av de som lyckades fly lägret i Bani Walid, cirka 17 mil söder om huvudstaden Tripoli, vittnar om tortyr under fångenskapen. En del av migranterna hade befunnit sig i lägret i upp till tre år, enligt vittnesuppgifter till UNHCR. Offren ska ha skjutits till döds vid rymningen.

Annons

Det är oklart hur många som lyckades undkomma i samband med händelsen, som avslöjades av organisationen Läkare utan gränser.

En lokal organisation som arbetar med migranter tillbakavisar att någon dödats i samband med rymningen, men har fördömt den omänskliga behandling migranter utsätts för i Libyen.

Människosmugglare och kidnappare driver omkring 20 platser i Bani Walid där människor hålls frihetsberövade. Inte sällan krävs anhöriga till migranterna på lösesummor för att migranterna ska släppas fria.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons