Annons
Nyheter

"Uppförandekod" ska reglera hjälpfartyg

Italien, Tyskland och Frankrike är överens med EU-kommissionen om att en "uppförandekod" ska tas fram för att reglera olika hjälporganisationers flykting- och migrantinsatser på Medelhavet.(TT)
Publicerad 3 juli 2017

Italien, Tyskland och Frankrike är överens med EU-kommissionen om att en "uppförandekod" ska tas fram för att reglera olika hjälporganisationers flykting- och migrantinsatser på Medelhavet.

””

De tre ländernas inrikesministrar träffade kommissionens migrationsansvarige i Paris i söndags för att diskutera den kraftigt växande mängden av migranter som anlänt till Italien. Förslag på nya åtgärder väntar inför det möte som samtliga EU-länders ansvariga ministrar har i Estland på torsdag och fredag.

Annons

Däremot uppges Frankrike inte vilja gå med på italienska önskemål om att de migranter som räddas till havs ska fördelas till andra EU-länders hamnar kring Medelhavet. Medarbetare till Frankrikes inrikesminister Gérard Collomb säger anonymt till nyhetsbyrån AFP att en sådan lösning riskerar att få fler migranter att försöka ta sig över havet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons