Annons
Nyheter

Omvärlden fördömer attacken i Venezuela

Omvärlden fördömer onsdagens attack mot parlamentet i Venezuela, då oppositionspolitiker slogs blodiga av regeringstrogna våldsverkare. Ledamöter barrikaderade sig för att komma undan den uppretade folkmassan, medan polisen passivt såg på.(TT)
Publicerad 6 juli 2017

"Våldet, utfört under firandet av Venezuelas självständighet, är ett angrepp på demokratiska värden som lyfts fram av de män och kvinnor som stred för Venezuelas självständighet för 206 år sedan", säger det amerikanska utrikesdepartementets talesperson i ett uttalande.

"Jag fördömer den groteska attacken mot den venezuelanska (national)församlingen", skriver John Saville, Storbritanniens ambassadör i Caracas, på Twitter.

Annons

Fem ledamöter slogs blodiga och fick föras till sjukhus, och hundratals personer satt fast i byggnaden under onsdagen. En av de skadade misshandlades så svårt att han tappade medvetandet, enligt nyhetsbyrån Reuters. Hans tillstånd är nu stabilt, uppger familjen.

Venezuelas president Nicolás Maduro tog senare avstånd från attacken och lovade att utreda saken - dock utan att kommentera det faktum att angriparna var anhängare av regeringen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons