Annons
Nyheter

Val dog efter att ha svalt plastpåsar

Trots ingripande från allmänheten och en räddningsinsats av veterinärer gick livet på den lilla grindvalen inte att rädda. Djuret, som hittades illa medfaret i en kanal i södra Thailand, är det senaste offret för den mänskliga nedskräpningen.(TT)
Publicerad 2 juni 2018

Trots ingripande från allmänheten och en räddningsinsats av veterinärer gick livet på den lilla grindvalen inte att rädda.

Djuret, som hittades illa medfaret i en kanal i södra Thailand, är det senaste offret för den mänskliga nedskräpningen. Över 80 plastpåsar hittades i valens mage vid obduktionen, enligt myndigheterna.

Annons

Efter att valen upptäckts kom lokalbor till undsättning med bojar för att hjälpa den att hålla sig flytande, och parasoll för att skydda den från den brännande solen. Innan valen dog spydde den upp fem plastpåsar.

"Jag känner sorg för djuret, som inte gjort något fel men som får ta konsekvenserna för hur människor agerar", skriver en thailändsk Twitteranvändare.

Det svalda skräpet innebar att valen inte kunnat tillgodogöra sig någon näring, förklarar marinbiologen Thon Thamrongnawasawat.

””

Minst 300 vattenlevande djur, däribland grindvalar, havssköldpaddor och delfiner, faller varje år offer för nedskräpningen i thailändska vatten, enligt Thon Thamrongnawasawat.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons