Annons
Nyheter

Världens mumsigaste mästerskap i Frankrike

Det är inte riktigt på samma skala som fotbolls-VM i Ryssland som börjar i nästa vecka. Men den lilla orten Vanosc i sydöstra Frankrike med 950 invånare har i alla fall haft mage att bjuda in världen till ett tre dagar långt självutnämnt VM i korvtillverkning, med sista tävlingsdag på söndagen.(TT)
Publicerad 10 juni 2018

Det är inte riktigt på samma skala som fotbolls-VM i Ryssland som börjar i nästa vecka. Men den lilla orten Vanosc i sydöstra Frankrike med 950 invånare har i alla fall haft mage att bjuda in världen till ett tre dagar långt självutnämnt VM i korvtillverkning, med sista tävlingsdag på söndagen.

Där finns korv av exempelvis fläsk, nötkött, lamm, anka och häst - och till och med av känguru eftersom australiska korvmakare är på plats. Och evenemanget ägnar sig inte åt någon åldersdiskriminering: den yngsta tävlande är 10 och den äldsta 82 år gammal.

Annons

Omkring 200 ivriga tillverkare tävlar om en guldmedalj för den mest välsmakande vursten. Domarna rensar munnen med vitt vin mellan bitarna för att inte förvirra smaklökarna.

Tidigare i år beslutade Frankrike att förbjuda marknadsföring av vegetarisk mat med termer som förknippas med kött, som korv och bacon.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons