Annons
Nyheter

Trump tar mark i välkomnande Warszawa

Strax efter klockan 22 på onsdagskvällen tog Air Force One mark på Chopinflygplatsen Warszawa. Efter några minuter steg Donald Trump, åtföljd av hustrun Melania, ut ur kabinen och vinkade.(TT)
Publicerad 5 juli 2017

Strax efter klockan 22 på onsdagskvällen tog Air Force One mark på Chopinflygplatsen Warszawa. Efter några minuter steg Donald Trump, åtföljd av hustrun Melania, ut ur kabinen och vinkade.

Europabesöket är Trumps blott andra utrikesresa som USA:s president och det polska regeringspartiet Lag och Rättvisa månar om att han ska känna sig välkommen i Polen. Därför ordnas gratis bussresor till Warszawa för de som vill visa den amerikanske presidenten sin uppskattning.

””
Annons

Enligt Pieta vill konservativt sinnade polacker tacka Trump för att denne motsätter sig den "politik av uppluckrade värderingar och sekulariseringen som Västeuropa förespråkar".

Donald Trump kommer under onsdagskvällen att delta i en serie möten för att under torsdagen att hålla ett offentligt tal. Statsbesöket i Polen är den första anhalten på en fyra dagar lång Europaresa, under vilken Trump bland annat kommer att träffa sin ryske kollega Vladimir Putin och delta i G20 mötet i Hamburg.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons