Annons
Nyheter

Vild elefant löpte amok i stad

En vild elefant har löpt amok i staden Siliguri i västra Indien. Ett hundratal bostäder, butiker och andra byggnader har raserats, enligt ministern Binay Krishna Barman i delstaten Västbengalen. - Elefanten kom bort från sin hjord, gick vilse och hamnade i Siliguri.(TT)
Publicerad 10 februari 2016

En vild elefant har löpt amok i staden Siliguri i västra Indien. Ett hundratal bostäder, butiker och andra byggnader har raserats, enligt ministern Binay Krishna Barman i delstaten Västbengalen.

””

Invånare kastade sten och försökte jaga bort elefanten. Till slut lyckades viltvårdare få den lugn med hjälp av bedövningspilar. Elefanten transporterades därefter tillbaka till djungeln.

Annons

Siliguri, närmare 60 mil norr om Calcutta, räknas som porten till bergsdistriktet Darjeeling. Det är gott om elefanter i området och det händer att de blir påkörda av tåg när de korsar järnvägen.

Naturvårdare anser att förstörelse av elefanternas naturliga hemvist är den största orsaken till krockar mellan djuren och människor på den indiska landsbygden.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons