Annons
Nyheter

Yxbeväpnad palestinier ihjälskjuten i Gaza

En palestinier beväpnad med yxa har skjutits ihjäl vid gränsen mellan Gaza och Israel sedan hen försökt ta sig igenom gränsbarriären, enligt israeliska armén. Ett arméuttalande pekar ut två palestinier som "terrorister" som skadat gränsstängslet, varpå en av dem skjutits till döds.(TT)
Publicerad 4 juni 2018

En palestinier beväpnad med yxa har skjutits ihjäl vid gränsen mellan Gaza och Israel sedan hen försökt ta sig igenom gränsbarriären, enligt israeliska armén.

Ett arméuttalande pekar ut två palestinier som "terrorister" som skadat gränsstängslet, varpå en av dem skjutits till döds. Det är oklart vad som hände med den andre personen. Hälsodepartementet i det Hamaskontrollerade Gaza har inte bekräftat uppgifterna.

Annons

Sedan 30 mars har 125 palestinier dödats i samband med våldsamheterna på gränsen mellan Gaza och Israel, senast en 21-årig kvinnlig sjukvårdare i fredags. Ingen israel har dödats. Det israeliska styret anklagar det palestinska islamistpartiet Hamas för att utnyttja protesterna för att genomföra attacker.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons