Annons
Nyheter

Zia släppt mot borgen i Bangladesh

Oppositionsledaren och ex-premiärministern Khaleda Zia har tillfälligt släppts ur fängelse i Bangladesh, enligt hennes advokat. Domstolsbeslutet kommer en månad efter det att hon dömdes till fem års fängelse för förskingring.(TT)
Publicerad 12 mars 2018

Oppositionsledaren och ex-premiärministern Khaleda Zia har tillfälligt släppts ur fängelse i Bangladesh, enligt hennes advokat. Domstolsbeslutet kommer en månad efter det att hon dömdes till fem års fängelse för förskingring.

Zia, ledare för nationalistpartiet BNP, befanns skyldig till att ha stulit 21 miljoner taka (ungefär 2 miljoner kronor) från en fond för föräldralösa barn.

Annons

Sedan domen föll har Zia suttit isolerad i väntan på överklagande. Enligt hennes advokat har domstolen beslutat att hon ska släppas mot borgen i fyra månader. BNP:s generalsekreterare är kritisk till att det har dröjt så länge innan Zia släpptes på fri fot.

””

Efter domen bröt våldsamheter ut i flera större städer i Bangladesh där BNP-anhängare drabbade samman med polis och aktivister från det styrande partiet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons