Annons
Nyheter

Allt stämde för Isabella

Lekfullhet, kämpatag, publikstöd och rekordhöjder. Distriktsmästerskapet i friidrott för ungdomar innehöll lite av varje.
Nyheter • Publicerad 24 januari 2006
Mot höga höjder. IFK Växjös Isabella Kulevska satte nytt personligt rekord i stavhopp under ungdoms-DM i Växjö Tipshall. Ribban låg kvar på höjden 3.01.Foto: PER SANDEBÄCK
Mot höga höjder. IFK Växjös Isabella Kulevska satte nytt personligt rekord i stavhopp under ungdoms-DM i Växjö Tipshall. Ribban låg kvar på höjden 3.01.Foto: PER SANDEBÄCKFoto: 

Ett hundratal friidrottare och föräldrar hade samlats i Växjö Tipshall för att tävla och titta under lördagen. Förutom distriktsmästerskapet anordnades även allmänna ungdomstävlingar. Det var fullt drag i hallen redan från start. Trots att väntetiderna ibland kunde bli väldigt långa hade ungdomarna fullt upp utanför banorna.

- Jag tycker det ska bli kul att tävla men än har jag inte börjat, skrattade IFK Växjös Frida Johansson.

Annons

Trots lång väntan visade hon prov på gott humör. Hon valde att fördriva tiden genom att kombinera uppvärmning med att umgås med sina vänner.

Alla deltagande ungdomar hamnar inte längst upp på prispallen, alla slår inte rekorden som de jagar, alla kan inte alltid ha en perfekt dag.

Personligt rekord

En tjej som dock hade en fulländad dag var fjortonåriga Isabella Kulevska, tävlandes för IFK Växjö. Hon lyckades med prestationen att hoppa 3.01 i stavhopp, vilket är personligt rekord.

- Jag är verkligen jättenöjd, det har känts att jag har haft höjden i kroppen men för att klara hoppa över tre meter måste allt verkligen stämma, och det gjorde det i dag, förklarade Isabella belåtet.

Isabella är inte bara aktiv i stavhopp, hon utövar även mångkamp. Ännu har hon inte bestämt sig för vad hon ska satsa på i framtiden.

- Det är väldigt svårt att säga, det får jag helt enkelt bestämma längre fram, förklarade stavhoppslöftet.

För IsabellaKulevska var rekordet viktigt, men att vinna och slå rekord betyder inte allt, i alla fall inte för IFK Växjös Olof Andersson.

- Jag tycker det roligaste är att så många har samlats på ett och samma ställe, sa tolvåringen efter att ha avverkat ett 800-meterslopp med en femteplats som resultat. Olof tog sig även till final på 60 meter.

- Jag gillar att springa långt, därför är 800 meter favoritgrenen, avslöjade han.

Annons

Arrangemanget flöt på bra under hela lördagen tack vare alla ideella krafter i form av ledare och föräldrar.

- Det är verkligen kul att se att så många ställer upp, sa Håkan Widlund, tränare i IFK Växjö.

Flera Växjömedaljörer

Det var inte bara Isabella Kulevska som arrangörerna IFK Växjö fick se längst upp på prispallen i DM-grenarna. Joakim Widén, Victor Ivarsson, Erica Lantz och Angelica Bengtsson tog hem var sin seger i stav, Carl Andersson och Sara Kalebsson sprang snabbast på 800 meter, Victor Ivarsson, Olivia Norbe och Hilda Broo flög iväg längst i tresteg. Även Ljungby fick en seger sedan Stina Pettersson kommit först i F 12 klassens 800 meter.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons