Annons
Nyheter

Klädkod viktigt i klacken

Att äga en matchtröja från sitt favoritlag visar inte bara vilket lag man håller på. Den fyller också andra funktioner i klackgemenskapen.
Nyheter • Publicerad 6 april 2004
Lakejer. Att ha på sig en matchtröja när man står i klacken på favoritlagets matcher är inget måste. Men ändå har Per Lidh och Daniel Eliasson skaffat sig varsin röd Lakerströja att bära i samband med lagets matcher.Foto: Ingemar Kroon
Lakejer. Att ha på sig en matchtröja när man står i klacken på favoritlagets matcher är inget måste. Men ändå har Per Lidh och Daniel Eliasson skaffat sig varsin röd Lakerströja att bära i samband med lagets matcher.Foto: Ingemar KroonFoto: 

Det anser Per Lindh och Daniel Eliasson i Växjö Lakers supporterklubb, Lakejerna. Båda åkte med klacken till Skellefteå och de två mötena tidigare i våras. Där användes matchtröjorna dag som natt.

- Men annars blir det mest att man använder dem vid matcherna, säger Per Lindh, som anser att det ska synas var man kommer ifrån och vilket lag man håller på.

Annons

Daniel Eliasson menar att matchtröjan också fyller en annan funktion.

- Den får en att känna sig trygg, säger han och Per nickar instämmande.

- Man stöttar varandra.

En matchtröja från Växjö Lakers kostar 450 kronor.

Men trots den utgiften tvekade inte killarna att skaffa sig en tröja när de blev medlemmar i supporterföreningen.

Dessutom kan man också pryda ryggtavlan med sitt eget eller någon idols namn.

Podeins namn populärt

- Det är inte faktiskt inte så vanligt. Den som har sålt mest är Shjon Podien eftersom de tryckte upp tröjor med hans nummer och namn på ryggen.

Växjö Lakers säljer också andra prylar till lagets supportrar. I shopen säljs bland annat kepsar och halsdukar. Det är dessa prylar som Per och Daniel anser är de viktigaste för en "riktig supporter". Matchtröjan klarar man sig utan.

- Alla är lika välkomna. Det finns inget tvång, säger Per Lindh.

Favorittröjan för de två Lakerssupportrarna finns i NHL. Efter en stunds funderande säger Per Lindh att han gillar Colorado Avalanche. Daniel Eliassons favorit är Torontos klassiska blåvita tröja. Vilken som är favoriten i Sverige frågade jag inte ens...

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons