Annons
Nyheter
Nyheter • Publicerad 9 juni 2006

Camp Sweden är en ideell organisation med två huvuduppgifter: att anordna supporterträffar före och efter landskamper, samt att bygga en supporter- och läktarkultur kring matcherna.

Inför VM har CS dragit i gång projektet Camp Hamburg, och två av de projektansvariga är Ola Johansson och Oscar Wijk från Växjö.

Annons

När vi når Ola är han på väg ner till campingen i Drage, fyra mil utanför Hamburg. Till Sveriges premiärmatch kommer ytterligare 3 000 CS-medlemmar att ha anlänt till campingen.

- Vi kommer ha ett stort tält på 400 kvadrat med restaurang och bar, berättar han.

Kommer ni ordna några events?

- Ja, vi kommer ha en fotbollsturnering som kommer pågå i tre dagar. Vinnaren får en resa till Milano. Flyg, hotell och biljetter till matchen

mellan Milan och Inter. Vi kommer ha en pokerturnering. Det blir också båtturer till stan, eftersom campingen ligger vid floden Elbe. Sen blir det bryggeribesök, grillfester och lite sådant, säger Ola.

Kommer ni att åka på matcherna?

- Vi har två bussar till varje match som Camp Sweden ordnar. Men alla åker inte till matcherna. Vi visar alla matcher på storbilds-tv i tältet och förhoppningsvis kommer folk trivas så bra att de inte vill ge sig i väg.

Hur går det för Sverige?

- Jag tror de går till kvarten men sedan blir det tufft.

Emil Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons