Annons
Nyheter

festivaldags

Nu brakar det loss. Sommarens alla festivaler. Förra helgen var det popfestivalen Siesta i Hässleholm. Ung besökte den och träffade festivalbesökare, artister och arrangörer.
Nyheter • Publicerad 2 juni 2006
Fredrik trummar med Sounds.
Fredrik trummar med Sounds.Foto: 
Festival!
Festival!Foto: 

the sounds gillar att blanda stort och smått

Det är en massa strul när vi ska träffa The Sounds. Bandet har blivit stort och det måste fixas och trixas innan vi får en intervju. Men till slut klaffar allt och vi ringer dem som bestämt halv nio på fredagskvällen. Det är en dryg timme kvar tills bandet ska spela på stora scenen och ett par trappor upp i kulturhuset Markan sitter Fredrik Nilsson och väntar. Han är The Sounds trummis. Det är lite dunkelt i det stora rummet och över axeln kan jag se några av de andra artisterna som spelar på festivalen. Bland andra sitter Annika Norlin och Maia Hirasawa från Hello Saferide ett par bord bort. De skrattar och dricker något som ser ut som öl.

Annons

Hej, säger jag till Fredrik. Jag kommer från Smålandsposten.

- Haha, det vet jag faktiskt. Hej förresten. Slå dig ner.

Vi snackar lite om ditt och datt. Sen kommer vi in på att Maja Ivarsson nyss var med i tv och sjöng Led Zeppelins låtar, när legenderna satt och såg på. Det var i samband med Polarpriset i musik. Kontrasten mot Siesta som är en relativt liten festival är ganska stor, menar jag.

- Jag vet, svarar Fredrik. Men jag gillar det. Det är kul att blanda stora och små grejer. Variation är bra, man tröttnar aldrig då.

Ja, apropå tröttna. Ni är ju stora i USA och här hemma har man inte hört så mycket från er på ett tag. Tröttnade ni på Sverige?

- Nej, vi bestämde oss helt enkelt för att satsa helhjärtat i USA istället. Det tar tid att lyckas där, speciellt eftersom det är så enormt stort. Många band gör missen att bara sticka dit en gång eller två. Man glömmer att det är kontinuiteten som ger resultat. Vi kan stå och snacka med folk efter spelningarna numera, folk som säger att de åkt åtta timmar för att se oss lira. Det är kul.

Det kan jag förstå. Och så en fråga som inte hänger samman med det här andra riktigt. Men har du några kul festivalminnen?

- Haha, jag åkte till Hultsfred när jag var femton, sexton och sjutton bast. Men det enda jag minns är typ hur det var att bo i tält. Sjukt kallt. Numera känner jag mig för gammal för tält.

För gammal för festival, med andra ord?

- Nej då, jag kommer aldrig bli för gammal för att spela. Du ska väl se oss ikväll?

Sonja Meksa
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons