Annons
Nyheter

veckans udda

Nyheter • Publicerad 24 mars 2006
Homeparty med sexleksaker är poppis till förfesten eller möhippan. Foto: ELISABETH BERG
Homeparty med sexleksaker är poppis till förfesten eller möhippan. Foto: ELISABETH BERGFoto: 
Foto: 

Det finns mer eller mindre vanliga jobb. Ett jobb som av många anses som lite udda är det som sexleksaksförsäljare. Emelie Ulfbåge Sjö jobbar med just detta på företaget Himmelriket.

Hur funkar livet som sexleksaksförsäljare, går det att försörja sig på det?

Annons

- Nej, det är verkligen inget heltidsyrke. Det är långt ifrån gångbart att försörja sig på, det är helt klart ett extrajobb. Det är sagt att man ska ta två beställningar i månaden men det brukar i alla fall bli ett i veckan. På sistone har det även blivit så att det är mer visning än försäljning. Folk beställer festerna för att använda det som förfest eller möhippa men köper ingenting och eftersom våra visningar är gratis så ger det ju inte så mycket då.

Vilka är det som ringer?

- Mest är det tjejgäng som är intresserade, som har det som förfest, som en kul grej liksom. Men visst, det är människor i alla åldrar som är intresserade, män som kvinnor, nu på sista tiden har det faktiskt varit en hel del parvisningar, men mest är det unga tjejer.

Vad är det bästa med ditt yrke?

- Man får ju träffa mycket folk och det är väldigt roligt. Givetvis ska man ha ett öppet sinne och kunna prata för sig men det har aldrig varit något problem för mig.

Vilken är er best-seller?

- Den jag säljer mest av är silikondelfinen, det är en slags vibrerande penisring. Den har låg-hög, stegrande, pulserande och sökande vibration.

Matilda Jäghagen
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons