Annons
Nyheter

Du vet Sallo!

Nyheter • Publicerad 13 mars 2006

Följande text kommer innehålla grav produktplacering, men det tycker jag att vi skiter i.

Som ni kanske minns hade vi ett pizzatest på Ung-sidorna för någon vecka sen. Några glada reportrar testade och betygsatte lite olika pizzerior i Växjö, och det hela utmynnade i ett bra och relativt lyckligt reportage.

Annons

Det var dock inget som jag var inblandad i personligen. Men det hjälpte ju inte.

När jag besökte min stampizzeria Näckrosen i Ingelstad första gången efter reportagets publicering fick jag mig en lättare utskällning av bagare Sallo.

Han är härlig Sallo. Han är invandrare och behärskar inte det svenska språket till fullo, men vi lyckas ändå alltid kommunicera.

Jag och mina kompisar har dessutom blivit kära i hans kebabpizzor. Bättre finns inte. Vi har varit där och handlat minst en dag i veckan sen vi var typ 16.

När mitt namn har nämnts i tidningen angående innebandy så har Sallo diskuterat innebandy.

När det skrevs en del om mitt band så snappade han upp min bild i tidningen och diskuterade musik.

Ung-redaktionen har dock aldrig kommit på tal. Inte förrän nu.

Sallo undrade med lätt förtvivlan i rösten hur jag kunde göra ett pizzeriareportage utan att nämna hans kära Näckrosen.

Och hur mycket jag än försökte förklara att reportaget var begränsat till pizzerior i Växjö och, än mer relevant, att jag inte hade något som helst med texten att göra, så ville han inte riktigt förstå.

Jag kände med panik hur pizzan började kallna i kartongen och var tvungen att komma därifrån. Slutligen bad jag innerligt om ursäkt och lovade att skriva om honom i nästa pizzareportage. Då log han brett och mumlade nåt ohörbart.

Annons

Jag passade på att sticka.

Men jag förstår honom. Jag är där varje vecka och får rabatt, men när vi skriver om pizza på sidorna får han inte ens vara med.

Men jag säger det här och nu; Näckrosen har världens bästa kebabpizza. Det vet du att jag tycker Sallo!

Min grymma mejlkompis Lisa är i Australien och följer därifrån Ung-bloggen. En stor eloge till henne.

Hon mejlar och måndagsgnäller om hur erbarmligt svårt det är att välja utbildning. Hon vill egentligen inte bli väckt av verkligheten utan bara vara kvar i Australien.

"Det enda jag vill just nu ar att salja allt jag har, kopa en hydda pa stranden och surfa resten av livet!" skriver hon.

Själv tänker jag måndagsgnälla om människor som säger musical iställer för musikal. Visst, ibland är det småcoolt att använda den engelska översättningen av ett ord, men här blir det ju enbart fånigt. Sluta med det.

Emil Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons