Annons
Nyheter

Knappar och kondomer

Nyheter • Publicerad 27 mars 2006

I fredags var det dag X. Som vanligt var det hur mycket folk som helst i vår monter. Jättekul! Tack till alla som tittade förbi! Om ni bara visste hur mycket ni stimulerar våra egon.

Den där knapp-grejen gick verkligen hem, precis som varje år.

Annons

Det är lite lamt att vi kallar det just "knapp" tycker jag. Tryck en... knapp?!

Men vad ska man annars kalla det? Det är ju ingen pin.

I lördags skrev jag i förbifarten att gratis gör människor till kleptomaner.

Efter dag X kan jag konstatera att gratis kondomer gör människor till skamlöst fräcka kleptomaner.

Danina fick bokstavligen talat slå kondomer ur händerna på några killar som försökte ta två nävar kondomer för, typ, tredje gången.

Men jag vet inte. Med sådan störande attityd lär de ändå inte ha någon större användning av dem.

Jag är ledsen att jag inte hjälpte dig Danina men det var faktiskt roligare att stå bredvid och skratta. Plus att du klarade dig själv.

Jag tror förresten att han den störigaste killen är lite tänd på dig.

För övrigt tog pennorna slut. Ett missöde som vi, väldigt behärskat, löste genom att ta gratispennor från de andra montrarna. Genialiskt.

Kleptomaner är vi allihopa.

Annons

För några veckor sen startade jag det här med måndagsgnäll.

Vanligtvis gäller måndagsgnäll så kallade i-landsproblem, små problem som ibland känns för jävliga. Oftast på måndagar.

Jag föreslog också att man kunde mejla mig och berätta vad man själv måndagsgnäller om.

Häromdagen trillade det in ett mejl från en tjej som vi inte behöver namnge. Hennes problem är väldigt mycket större än det typiska måndagsgnället, men förtjänar absolut att nämnas.

"Jo; efter studenten flyttade jag till den kungliga huvudstaden för att jobba (ball att flytta hemifrån också). Jag fick snabbt en lägenhet mitt i stan med hjälp av en kontakt. Jag jobbade på flera olika jobb för att klara mig ekonomiskt. Det var bara det att på det ena jobbet, det jag till en början gillade bäst, fanns det en chef som var riktigt lustig. Till en början hatade han mig. Han klagade på allt jag gjorde och var allmänt otrevlig. Jag brydde mig inte så mkt om detta, tjabbade tillbaka om jag blev arg, nonchalerade om jag inte brydde mig, ja du fattar! Men så en dag är människan snäll och trevlig mot mig, nästan för trevlig. Med tiden blir detta värre o värre och till slut märker jag att mannen (typ i min pappas ålder) stöter på mig. Först sket jag bara i honom men när han börjar skicka blommor till mig, ringa mig mitt i nätterna och börjar dyka upp här o där, blev jag förbannad som fan! Inte nog med att han var ett äckel han erbjöd mig, klart och tydligt, jobb (ja

du fattar) mot betalning."

Heavy. Hoppas killen får vad han förtjänar någon dag.

Tjejen tar också upp ett mindre allvarligt problem, nämligen att hon inte kan äta apelsiner utan att det rinner in i tröjärmen.

Mitt eget måndagsgnäll gäller Tomas Ledins nya låt. Jag hörde den på radion idag.

Gud vare hans själ nådig.

Emil Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons