Annons
Nyheter

Nytt år, nya möjligheter

Nyheter • Publicerad 9 januari 2006

När jag gick på högstadiet så sa min mattelärare alltid efter jullovet: "nytt år, nya möjligheter". Han var visserligen väldigt positiv och körde även med frasen: "ny lektion, nya möjligheter".

På nyår när jag satt och drack en öl med mina vänner så bestämde jag mig ändå för att för en gångs skull försöka se årsskiftet som en chans till en nystart. 2005 var ett ganska dåligt år för mig men nu skulle jag, som man så käckt säger, börja på ny kula. Jag visste likaväl som alla andra att tolvslaget inte var märkvärdigare än att lördag blev till söndag, men jag kom i alla fall fram till att jag skulle ge mig på mitt livs första nyårslöfte.

Annons

Och nu är det brutet.

Några veckor innan jul körde jag hem från Borås. Klockan var mycket, det hade varit en ganska snål helg sömnmässigt och... Tja, det är i alla fall två goda skäl till att man vill hem. Samtidigt som jag är trött så sitter jag genialiskt nog och messar. Ett ögonkast på mobilen, ett ögonkast på vägen, ett ögonkast på mobilen, ett ögonkast på vägen.

Plötsligt stelnar jag till när jag inser att jag stirrar rakt in i en ondskefull hastighetskamera. Jag är inte helt säker, men jag tror att min hastighetsmätare låg på en nivå där körkortet nätt och jämt ryker.

Efter det har jag nervöst kollat posten varje dag men kan nog vid det här laget konstatera att jag hade tur den här gången. Så på nyår lovade jag mig själv att aldrig köra så fort att jag riskerar att förlora körkortet innan prövotiden går ut i augusti.

Tilläggas bör väl att jag inte är en så kallad fartdåre men att 115 kilometer lätt kan bli 125 om man är trött och vill hem.

Hur som helst är löftet redan brutet och jag känner mig som en människa med väldigt svag karaktär. Jag vet inte riktigt hur jag ska rädda den här situationen faktiskt.

Hmm. Mitt nya nyårslöfte får helt enkelt bli att lära Danina lyssna på bättre musik. Räkna med hemsidan www.daninalyssnarpabramusik2006.com inom kort.

Emil Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons