Annons
Nyheter

Ronaldo suger!

Nyheter • Publicerad 14 juni 2006

Först och främst ett litet klagomål: jag är sjuk.

Jag blir sjuk varje år när den första värmen bryter ut. Det gör mig riktigt upprörd faktiskt. Hade jag varit amerikansk hade jag nog uttryck mig med orden every-fucking-year.

Annons

Det måste vara den sämsta traditionen någonsin! Jag ligger här med feber och halsont på övervåningen. Och då ska man veta att vår övervåning redan är Europas varmaste under somrarna.

Så vad gör man?

Man tittar på fotboll. Nu har ju alla lag spelat en match var så man kan väl försöka sig på en liten sammanfattning av den första gruppspelsomgången.

Italien är väl egentligen det lag som sett bäst ut. Det var en trevlig föreställning mot Ghana och inte ens det faktum att ett endast ett ribbskott hindrade mig från att vinna lite cash på första målskytten kunde göra mig besviken.

Tjeckien verkade bra även om jag inte riktigt såg hela matchen, och Spanien imponerade idag. Men i bägge fall var motståndet för dåligt för att man ska kunna dra några större växlar av matcherna.

Vad gäller Tjeckien är ju Koller nu dessutom skadad. Inte bra.

England imponerade inte heller men jag tror fortfarande att de kommer.

Vad ska man säga om Brasilien igår då? Min spontana reaktion var: Herregud, Ronaldo suger!

Hade Zlatan sett så ointresserad ut och sprungit så lite som Ronaldo gjorde igår så hade svenska journalister gått in i väggen av stress att överträffa varandra i skandalrurbriker.

Det var det lataste jag sett sen jag beställde Katten Gustafs samlade serier som jultidning 1995. Skamligt.

Annons

Till lagets försvar kan sägas att det inte är lätt att spela med en press på sig att, inte bara vinna, utan att dessutom göra det snyggt.

Men det är ju ingen anledning till att Ronaldo ska behöva se ut som att han behöver en rollator för att ta sig fram.

Peta honom... Skulle jag säga om jag inte vore feg och misstänkte att han spelar vidare och gör en massa mål.

Men hittills är han sämst i hela VM.

Imorgon smäller det alltså. Jag är som sagt däckad i soffan redan nu men förlorar vi imorgon är jag rädd att jag aldrig reser mig.

Emil Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons