Annons

Allt i plåt vill kunna expandera

Miljö- och byggnadsnämnden ska se över detaljplanen för en del av västra industri­om­rådet i Åseda. Anledningen är att företaget Allt i plåt vill ha möjlighet att expandera.
Uppvidinge • Publicerad 13 juni 2014

Företaget tilldelades tidigare i år Glasriketmiljonen­ i ett projekt som tillkommit för att skapa tillväxt i kommunerna i Glas­riket. Tolv miljoner kronor har anslagits till projektet och Allt i plåt fick miljonen för sin investering i en utbyggnad av sin monteringshall med maskiner och inventarier. Men Allt i plåt vill säkerställa att de kan expandera­ ytterligare i framtiden.

– Vi har inte planerat något speciellt och vi har inga direkta planer just nu, men om vi bygger monteringshallen ser vi att vi inte kommer vidare­, säger Olle Persson, som är marknads- och produktionsansvarig på Allt i plåt.

Annons

Bolaget har förköpsrätt på tomten som ligger intill och har därför bett kommunen att undersöka möjligheten till att bolaget kan få ta över marken.

Det innebär i så fall att gymnasieskolans parkering i södra delen måste flyttas. Däremot kommer inte gångvägen till gymnasieskolan att beröras av en eventuell utbyggnad.

Lillian Petrovski
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons