Annons

Åseda slog rekord och vann Körkampen på nytt!

Åseda försvarade sin titel i Körkampen. Förra årets rekordsiffror slogs rejält när 581 personer deltog i årets kör.
Uppvidinge • Publicerad 27 juli 2012
Bandet På G fick äran att leda allsångskören. Basisten och sångaren Pierre Hagström var mycket nöjd med rekordinsatsen.
Bandet På G fick äran att leda allsångskören. Basisten och sångaren Pierre Hagström var mycket nöjd med rekordinsatsen.Foto: 
Frida Karlsson och Annie Wallentin var två av de 581 personer som gemensamt sjöng hem segern åt Åseda!
Frida Karlsson och Annie Wallentin var två av de 581 personer som gemensamt sjöng hem segern åt Åseda!Foto: 
Tuva och Aron Sjöblom kom med mamma Sara för att sjunga allsång.
Tuva och Aron Sjöblom kom med mamma Sara för att sjunga allsång.Foto: 
Tommy Hjortskull och hans döttrar Ella och Jonna från Bistockskulla utanför Hultanäs tog en tur upp i luften i lyftkranen för att få se Åseda uppifrån.
Tommy Hjortskull och hans döttrar Ella och Jonna från Bistockskulla utanför Hultanäs tog en tur upp i luften i lyftkranen för att få se Åseda uppifrån.Foto: 
Wille Crafoord och Thorleif Torstensson förstärkte bandet På G för att hjälpa Åsedaborna till nya rekord.
Wille Crafoord och Thorleif Torstensson förstärkte bandet På G för att hjälpa Åsedaborna till nya rekord.Foto: 

I fjol vann Åseda Körkampen. Då kom 362 personer för att sjunga i kör med Thorleif Torstensson. Med det resultatet var Åseda allra bäst. I går var det dags igen, när Sveriges Radio P4:s tävling gästade orten. Förväntansfulla invånare hade begivit sig till Järnvägsparken med förhoppningarna om att slå förra årets rekord var stora.

– Vi ska slå det!, skanderade Michael Sjöblom för en jublande publik

Annons

Under ledning av bandet På G, med medlemmarna Pierre Hagström, Jakob Lindahl och Marcus Höglund, förstärkta med Wille Crafoord på gitarr och Thorleif Torstensson på saxofon, lyckades Åsedaborna slå sitt tidigare rekord rejält. Hela 581 personer stämde upp till Lasse Berghagens låt En kväll i juni, och därmed var Åseda överlägsen segrare i konkurrens med 15 andra orter, däribland Jönköping.

– Det är helt fantastiskt att lilla Åseda kan sopa banan med drakarna. Jag är stolt över att från de här trakterna, säger Thorleif Torstensson.

– Det är helt underbart och jättekul att alla ställer upp. Körens storlek motsvarar runt 25 procent av Åsedas befolkning. Jag fick äran att välja låten, och jag tycker att den passar jättebra i sådana här sammanhang, säger Pierre Hagström.

David Alin
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons