Annons

Även Hammarström tackar för sig

Lars-Erik Hammarström var i kommunal tjänst redan före Uppvidinges tid. 1966 fick han anställning som kanslist på dåvarande Nottebäcks kommun. I dag gör han sin sista arbetsdag.
Uppvidinge • Publicerad 15 december 2010
Lars-Erik Hammarström.
Lars-Erik Hammarström.Foto: Stewe Jonsson

När Uppvidinge kommun bildades fick alla som jobbat i de tidigare småkommunerna söka de nya tjänster som erbjöds Lars-Erik Hammarström hörde till dem som gärna vill fortsätta jobba kommunalt.

– Det fanns en tjänst på fritidssidan, och den sökte jag. Jag var enda sökande så jag fick jobbet, skrattar han och tillägger:

Annons

– Det passade mig väldigt bra, jag är ju föreningsmänniska, och blev fostrad till det av mina föräldrar som var aktiva i IOGT-NTO.

I 25 år var Lars-Erik Hammarström ansvarig för fritidssektorn, och var då kontaktpersonen på kommunkontoret för föreningarna runtom i kommunen.

– Det var en rolig tid. Det här var ju på den tiden då fritidssektorn expanderade. På 80-talet tog kommunen över skötseln av en massa anläggningar för att allt skulle bli så bra som möjligt och jag tycker att vi gjorde det riktigt bra, säger Lars-Erik Hammarström.

1997 tog Lars-Erik Hammarström över posten som beredskapssamordnare.

– Det har varit intressant att ha olika arbetsuppgifter och beredskapsarbetet har vart väldigt intressant. Vi har ett riktigt bra samarbete mellan kommunerna och med Länsstyrelsen i Kronoberg, där ligger vi långt före andra områden i Sverige, konstaterar han.

Även om 66-årige Lars-Erik Hammarström nu slutar som tjänsteman kommer han även i fortsättningen att ha kommunala uppdrag, fast då som politiker. Han sitter i kommunfullmäktige för socialdemokraterna och är föreslagen som vice ordförande i socialnämnden från och med 2011.

Stewe Jonsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons