Annons

Bibliotekens sommarläsning avslutad

Rekordmånga skolbarn har i år deltagit i bibliotekets projekt Sommarboken.
Uppvidinge • Publicerad 29 oktober 2010
Klass 3 B fick pris för den mest engagerade klassen, där nästan alla deltagit i Sommarboken.
Klass 3 B fick pris för den mest engagerade klassen, där nästan alla deltagit i Sommarboken.Foto: Lillian Petrovski

Sommarboken går ut på att man under sommaren ska läsa tio böcker, tre av dem ska eleverna skriva lite grand om. I år har sammanlagt 177 barn deltagit. Det är mer än dubbelt så många som förra året då var det drygt 70 som var med.

Cecilia Ryman, från biblioteket, tror att det beror på att lärarna är med och puffar för att eleverna ska läsa mer. I den klass det har varit populärast var det 20 av 24 elever som var med. Det var i klass 3B i Åseda. De kommer att få ett extra pris som hela klassen ska ta del av.

Annons

I veckan har klasserna i omgångar varit på fest på biblioteket i Åseda, och fått priser och diplom. Dessutom fick alla ungdomar som läst Sommarboken välja en bok från ett bokbord.

Melinda Bekeis och Elias Svensson från klass 3 var några av alla dem som läst böcker i somras. Melindas favoritbok var Fräs på äventyr av Isabelle Halvarsson. Hon tyckte att boken var väldigt spännande. Farlig födelsedag av Irma Lauridsen var Elias Svenssons favorit. Men på fritiden läste han mest Harry Potter.

Amanda Svanhall

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons