Annons

Bidrag behövs efter kliv upp till trean

Att ta klivet upp i division 3 kostar Alstermo IF:s fotboll 295 000 kronor. Idrottsplatsens fotbollsplan måste nämligen byggas ut så den får godkända mått, och nu behöver AIF ett kommunalt bidrag.
Uppvidinge • Publicerad 19 oktober 2010
Löparbanorna som skymtar i bakgrunden måste tas bort och ersättas med gräsmatta, när Alstermo IF nu ska spela division 3-fotboll.
Löparbanorna som skymtar i bakgrunden måste tas bort och ersättas med gräsmatta, när Alstermo IF nu ska spela division 3-fotboll.Foto: Stewe Jonsson

Idrottsplatsen i Alstermo har en A-plan med måtten 100 x 60 meter. Många idrottsplatser som kombinerade fotbollsplan och friidrottsbanor hade just dessa mått, när de byggdes under förra seklets första halva.

I dag är dessa planer för små, för seriespel i de så kallade förbundsserierna, det vill säga division 3 och uppåt.

Annons

– En plan ska ha spelytan 105 x 65 meter för att vara godkänd. Det är inte vår och vi kommer inte att få dispens för att spela vidare på vår lilla plan, förklarar Lars-Gunnar Serell i Alstermo IF.

Fotbollsplanen i Alstermo behöver breddas med totalt åtta meter, eftersom det ska finnas 1,5 meter gräs utanför linjen också. I dag är det några få decimeter. Den behöver också förlängas.

Det betyder att löparbanorna får offras. Kolstybben ska schaktas bort och jord fyllas på. Och till sist ska färdig gräsmatta rullas ut. Närmare bestämt 1000 kvadratmeter.

Med nya målburar värdiga division 3-spel kostar hela kalaset 295 000 kronor. Det beloppet har AIF sökt bidrag på hos Uppvidinge kommun. Förfrågan kommer att tas upp när de så kallade anordningsbidragen (investeringsbidrag) för 2011 ska klubbas längre fram i höst.

Stewe Jonsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons