Annons

Boende utan anmärkningar

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) har gjort en oanmäld tillsyn på HVB-hemmet Duvan i Norrhult, något som enligt lag ska göras två gånger per år.
Uppvidinge • Publicerad 11 augusti 2014

Ensamkommande flyktingungdomar bor där antingen på sju platserna i boendet som är fullbelagda eller i någon av de sju så kallade träningslägenheterna.

I början av juli gjordes inspektionen där både personal och en ungdom intervjuades. Personalen beskrev att ungdomarna är snälla mot varandra och de tror också att de trivs bra på boendet. Den ungdomen IVO pratade med beskrev att den trivs bra med personalen och de andra boende och säger att den får den hjälp som den behöver.

IVO kom under tillsynen fram till att det inte finns några brister på Duvan. Vid tidigare inspektion har det funnits brister bland annat gällande stöd på skolan i introduktionsklassen, men det var inget som kom upp på denna inspektion.

Dick Kardell
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons