Annons

Bygglov beviljat för Olofsgården

Bygglovet för tillbyggnaden av Olofsgården i Ås­eda har nu beviljats. Det kom inte in några synpunkter när grannarna fick säga sitt.
Uppvidinge • Publicerad 21 augusti 2014

I början av juli skickades förfrågan ut till grannar om den kommande tillbyggnaden. Det var inte själva huvudbyggnaden som förfrågan handlade om utan så kallade komplementbyggnader som miljöhus, cykelförråd och carporten som kommer att vara placerade utanför Olofsgården. De som svarade hade inget att erinra kring bygget och därför är bygglovet för tillbyggnaden av Olofsgården beviljat.

Vissa delar ska rivas i den nuvarande byggnaden och vissa ska byggas upp på nytt.

Annons

Om- och tillbyggnaden beräknas kosta runt 28,5 miljoner kronor och när allt står klart ska det finnas 28 lägenheter, en avdelning för hemsjukvården och två dagverksamheter, en för dementa och en för ickedementa.

Inget datum är bokat än för det tekniska samrådet för Olofsgården, men bygget är tänkt att börja under i oktober. Uppvidingehus kommer att ha hand om bygget och det är ett av kommunens två stora investeringsprojekt.

Dick Kardell
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons