Annons

Elgestam kräver åtgärder mot tågförseningar

– Fullkomlig katastrof, säger riksdagsledamot Carina Adolfsson Elgestam (S) efter en tågresa från Växjö till Stockholm och arbetsplatsen i riksdagen som tog 14 timmar.
Uppvidinge • Publicerad 2 december 2010

Carina A Elgestam tog som hon brukar tåg från Växjö kl 06.06 för att vara framme i Stockholm strax efter klockan 9.30. Efter 14 timmar kom hon och övriga resenärer fram till Stockholm.

– Det är en fullkomlig katastrof, som resenär måste man kunna lita på att komma fram i tid.

Annons

I en interpellation kräver hon nu svar på vad infrastrukturministern tänker göra för att öka punktligheten och förbättra beredskapen för akuta stopp i tågtrafiken.

– Tågförseningarna påverkar hela samhället med ekonomiska förluster när resenärer inte kan komma fram till sina arbeten i tid. Miljön blir också lidande när man väljer andra, mindre miljövänliga alternativ.

Carina A Elgestam föreslår ett fempunktsprogram som socialdemokraterna lagt fram för att komma tillrätta med tågproblemen.

I detta föreslås bland annat att Trafikverket ska få i uppdrag att ta fram ett samlat åtgärdsprogram för ökad vinterberedskap plus en översyn av hur underhållsverksamheten är organiserad för att göra den mer effektiv.

Lillian Petrovski
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons