Annons

Entusiastfordon fortfarande spårlöst försvunnet

Smalspårets entusiastfordon har fortfarande inte återfunnits. Dennis Blomfeldt tycker det känns tråkigt och hoppas att fordonet snart är tillbaka.
Uppvidinge • Publicerad 2 oktober 2012

– Vi är hemskt ledsna över det som har hänt, det handlar ju om ett fordon som vi använder varje dag. Det betyder minst lika mycket för vår verksamhet som alla andra grejer, säger Blomfeldt på telefon när Smålandsposten når honom på semester i Spanien.

Det handlar alltså om en orangefärgad Volkswagen-pickup med SJ-emblemet på sidorna märkt TJÄNSTEBIL baktill, som stals för ett par veckor sedan. Senast pickupen sågs rullade den på vägen mot Skirö från Virserum, där den normalt står uppställd.

Annons

– Polisen misstänker att tjuvar använt sig av den på någon form av stöldturné och att den står vid någon skogsväg. De tror att den kommer att komma fram vid älgjakten.

Men Dennis Blomfeldt utesluter inte att bilen kan ha kommit på långväga villovägar och uppmanar allmänheten att hålla utkik efter nostalgifordonet. Föreningen Smalspåret har utlyst en hittelön till den som återfinner bilen.

– En folka-pickup med SJ-loggan på sidorna borde vara väldigt lätt att känna igen.

David Alin
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons