Annons

Fastighetsärende tas upp på nytt

Ett långvarigt ärende med en förfallen fastig-het i Alsterfors har nu aktualiserats på nytt. En boutredningsman har kontaktat Uppvidinge kommun och vill avveckla fastigheten.
Uppvidinge • Publicerad 12 januari 2012

Ägaren till villan i Alsterfors avled för sex år sedan och sedan dess har fastigheten stått övergiven. Men hos kommunens dåvarande plan- och byggnadsnämnd har fastigheten varit aktuell redan tidigare. Sedan 2003 har ägaren i omgångar fått krav på att åtgärda fastigheten som höll på att förfalla. 2005 övervägde kommunen ett vitesföreläggande.

En boutredningsman i dödsboet efter ägaren ska nu försöka avveckla fastig-heten och har tagit kontakt med kommunen. Enligt honom har en av dödsbodelägarna lovat att försöka ordna en försäljning men någon sådan har inte blivit av. Boutredningsmannen ska nu undersöka om han utan de anhörigas medverkan kan sälja fastigheten. Han vill därför veta mer om hur ärendet behandlats hos kommunen.

Annons

Karin Holst, chef för miljö- och byggnadsförvaltningen tycker att det är mycket bra att kommunen fått en kontakt för fastigheten.

– Vi ska nu ta kontakt med juristen och kommer att ställa krav på att huset antingen görs i ordning eller rivs.

Lillian Petrovski
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons