Annons

Filmstjärnor på biblioteken i höst

När bibliotekens sommarläsning har börjat avta planerar biblioteken för aktiviteter och föreläsningar under kommande mörka höstkvällar.
Uppvidinge • Publicerad 23 augusti 2014

Historia, slöjd och heminredning är en del av utbudet i programmet i höst. Sju programpunkter är bokade på de olika biblioteken i kommunen.

In i sagornas och sägnernas värld heter familjeföreställningen på onsdag kväll på biblioteket i Åseda. Siw Svensson från Sagomuseet i Ljungby har under sommaren gjort en turné i länet och nu får också Uppvidingeborna en chans att se föreställningen.

Annons

Arkeologen och historikern Mikaela Söderberg var tidigare i år och föreläste om Lenhovdas historia. Den 1 oktober kommer hon till Nottebäcks bibliotek.

– Det fanns ett önskemål att hon skulle komma och berätta fler gånger, berättar biblioteksassistent Cecilia Ryman.

Fotografen Jeanette Håkansson kommer till Åseda bibliotek 22 oktober och berättar om sin fotoutställning Fyra årstider. Till Älghults bibliotek kommer Birgitta Blixt den 28 oktober för att föreläsa om folkdräkter i Kronoberg utifrån den nya boken Ståten och nyttan, folkliga kläder och textila traditioner i södra Småland.

30 oktober är det dags för en slöjdkväll i Åseda i samarbete med Hemslöjden. De som har ett projekt som heter Händer som skapar.

– De som kommer under kvällen får göra egna saker som sedan ska visas i en utställning som kommer nästa år.

Jakten på Edvard är rubriken för en föreläsning den 12 november på Åseda bibliotek. Pontus Brandstedt berättar då om den skådespelande skåningen Edvard Persson, om filmerna och de som var med.

Höstprogrammet avslutas på biblioteket i Lenhovda 25 november. Dit kommer inredaren Ica Carlsson för att berätta och ge tips om heminredning.

Lillian Petrovski
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons