Annons

Flera överklaganden av vindkraftsbeslut

Företagen som ska driva­ och de närboende till vindkraftsparkerna Rosenholm och Boestad har på varsitt håll överklagat länsstyrelsen beslut.
Uppvidinge • Publicerad 12 augusti 2014

Stena Renewable Energy AB har överklagat beslutet från länsstyrelsen i Kalmar som kom den 24 juni. De fick tillstånd att bygga och driva vindkraftsparken i Boestad, väster om Åseda som gäller elva vindkraftsverk med en maximal höjd på 200 meter.

Företaget vill att mark- och miljödomstolen ska ändra en del saker i tillståndet som att vissa villkor ska utgå eller ändras och att det verk som tidigare fick avslag ska tillstyrkas. Sista dagen för att överklaga var den 29 juli och företaget har begärt få mer tid för att utveckla överklagandet till den 15 september eftersom det varit semestertider.

Annons

Även närboende och sakägare har överklagat­ länsstyrelsens beslut kring Boestad. De har inte preciserat vad de överklagar, men vill inte ha vindkraft i området. De vill också ha längre tid för att tillsammans diskutera vad de främst vill överklaga­ och kommer utveckla sin talan fram till den 31 augusti.

Statkraft Södra Vindkraft AB fick tillstånd av länsstyrelsen i Kalmar den 26 juni att anlägga en vindkraftspark i Rosenholm, sydväst om Åseda. Det gäller maximalt 16 vindkraftverk med ett totalhöjd på 180 meter. Företaget har överklagat­ beslutet vilket skulle göras senast den 31 juli, men eftersom det varit semesterperiod kommer företaget utveckla grunderna och yrkanden till överklagandet mer fram till den 29 augusti.

Även här har närboende och sakägare överklagat beslutet och de vill också ha längre tid på sig för att kunna utveckla sin talan i detalj, till den 31 augusti.

De har inte preciserat vad de överklagar, men vill inte ha vindkraft i området.

Dick Kardell
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons