Annons

Föreningen anordnar kräftfiske för de yngre

Älghults Idrottsförening är väl mest känd för att hålla på med fotboll. Men kräftfiske för barn står också på programmet!
Uppvidinge • Publicerad 17 augusti 2010
Camilla Glag hjälpte kräftfiskeledaren Patrik Åstrand att få ordning på linorna till kräfthåvarna. En och annan kräfta fiskades upp ur Älgasjön. När Moa Åstrand hade badat färdigt gjorde hon Lovisa Glag sällskap på bryggan under kräft-fisket.
Camilla Glag hjälpte kräftfiskeledaren Patrik Åstrand att få ordning på linorna till kräfthåvarna. En och annan kräfta fiskades upp ur Älgasjön. När Moa Åstrand hade badat färdigt gjorde hon Lovisa Glag sällskap på bryggan under kräft-fisket.Foto: Stewe Jonsson
Åttaårige Felix Åstrand var en av många som provade på att fiska kräftor när Älghults IF anordnade fiske för barn.
Åttaårige Felix Åstrand var en av många som provade på att fiska kräftor när Älghults IF anordnade fiske för barn.Foto: Stewe Jonsson
Foto: 
Foto: 

I den varma augustikvällen samsa badare och fiskare om utrymmet vid Älgasjöns badplats.

- Har du fått nåt?

Annons

Frågan kastas många gånger över vattnet denna kväll. De unga kräftfiskarna springer mellan burar de lagt i vid stranden och de burar de lagt i från badbryggan.

Och en och annan fångst blir det.

- Jag har fått två, förklarar åttaårige Felix Åstrand där han balanserar på några stenar vid stranden för att få kräfthåven att lägga sig precis där han vill ha den.

På bryggan sitter Lovisa Glag. Med jämna mellanrum kollar hon om någon kräfta behagat kravla sig in för att äta av betet i hennes håv.

- Jag brukar få, typ fem stycken, berättar hon.

Det är Felix pappa Patrik som håller i kräftfisket från föreningens sida.

-?Vi tycker att det är trevligt att göra något för barnen i samhället, säger han.

Kräftfisket för barn anordnas under två kvällar, och är helt gratis.

-?När fisket pågått en stund tänder vi upp en grill där familjerna som kommer hit kan grilla något de själva har med sig, förklarar Patrik.

”När fisket pågått en stund tänder vi upp en grill där familjerna som kommer hit kan grilla något de själva har med sig.”

Stewe Jonsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons