Annons

Fotbollscup fyllde idrottsplatsen i Lenhovda

Första helgen i augusti dubblas invånarantalet i Lenhovda. 2010 var inget undantag. Elitfönster Cup lockade 2 000 fotbollsentusiaster från 76 lag runt om i landet.
Uppvidinge • Publicerad 9 augusti 2010
Det gäller att hålla tungan rätt i mun när matcherna ska summeras. Resultaten uppdateras löpande på en stor tavla i ena änden av idrottsplatsen.
Det gäller att hålla tungan rätt i mun när matcherna ska summeras. Resultaten uppdateras löpande på en stor tavla i ena änden av idrottsplatsen.Foto: Simon Bynert
76 lag med sammanlagt över 1 000 barn deltog i årets upplaga av fotbollscupen. Under gruppspelet på lördagen pågick det spel på alla planer samtidigt.
76 lag med sammanlagt över 1 000 barn deltog i årets upplaga av fotbollscupen. Under gruppspelet på lördagen pågick det spel på alla planer samtidigt.Foto: Simon Bynert
Årets Elitfönster Cup är den 29:e i ordningen. Här är det Ingelstad IK P10 som gör mål på en välplacerad hörna.
Årets Elitfönster Cup är den 29:e i ordningen. Här är det Ingelstad IK P10 som gör mål på en välplacerad hörna.Foto: Simon Bynert
Camilla Kronqvist sitter i ledningsgruppen för Elitfönster Cup.
Camilla Kronqvist sitter i ledningsgruppen för Elitfönster Cup.Foto: Simon Bynert
Barnen som deltar är mellan 10 och 12 år gamla. Felix Nielsen vaktar målburen i IFK Lammhult P10.
Barnen som deltar är mellan 10 och 12 år gamla. Felix Nielsen vaktar målburen i IFK Lammhult P10.Foto: Simon Bynert

Under helgen var idrottsplatsen i Lenhovda verkligen fylld till bredden av fotbollsintresserade barn och föräldrar. Hit kommer lag från stora delar av landet.

- Flest är det nästan alltid från Lerkil utanför Göteborg. Men sedan är det till exempel många från Skåne. Och vi har till och med ett lag från Polen, säger Camilla Kronqvist, som sitter med i Cup-staben.

Annons

För att allt ska fungera friktionsfritt ritas det pågående gruppspelet upp på en tavla i ena änden av området, där matchresultaten uppdateras löpande under dagen.

- Alla är garanterade två matcher per dag. På lördagen är det gruppspel och sedan går alla till A- eller B-slutspel på söndagen. Det är också då som segrarna koras, säger Camilla Kronqvist.

Elitfönster Cup arrangeras i år för 29:e gången i ordningen och det är Lenhovdas största enskilda evenemang. Hela bygden lever upp när 2 000 fotbollsentusiaster intar staden den första helgen i augusti. Bara att erbjuda alla en sovplats kräver att skolan, idrottshallen och Uppvidingehus tomma lägenheter öppnas upp.

- Det är ju en stor helg för alla. Det behövs till exempel över 100 fantastiska frivilliga som hjälper till på ideell basis. Det är mycket som ska fungera. Allt från inkvartering till matchdomare, säger Camilla Kronqvist.

Vinnarna i Elitfönster Cup 2010:

F10 Lenhovda IF

F11 IF Eksjö

F12 Hvetlanda GIF

P10 Ingelstad IK

P11 Sandsbro AIK

P12 Brokind

Simon Bynert
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons