Annons

Full fart på alla åldrar

Det är full fart i spåren i Alstermo. AIF har regelbunden ungdomsträning och många äldre kommer för att träna inför Vasaloppet.
Uppvidinge • Publicerad 11 februari 2012

Sedan några veckor tillbaka gör Alstermos skidanläggning skäl för sitt namn; Vita vidder. Begreppet lanserades som namn på det projekt som ledde till bygget av en konstsnöanläggning och har sedan hängt med som rubrik på skidanläggningens hemsida och på facebook. Och för den som undrar hur man hittar dit; Vita vidder är en vintervariant av Alstermo Idrottsplats.

Sedan en tid finns några olika spår av konstsnö att välja mellan och i går ökades utbudet ytterligare. Då körde Alstermo IF:s skidsektion upp en längre motionsslinga på 3-4 kilometer i anslutning till gamla järnvägsbanken. Snödjupet ute i terrängen är inte så stort, men tack vare att AIF bearbetat snön i omgångar sedan den första föll har det gått att ordna åkbara spår även av natursnö.

Annons

Det är gott om Vasaloppsåkare som söker sig till Alstermo för att träna. Men där finns också framtidens Vasaloppsåkare!

– Vi har en träningsgrupp som tränar varje torsdag kväll. Och alla är välkomna att vara med, säger Magnus Jonsson, i AIF:s skidsektion.

Under hösten och vintern har AIF arrangerat ungdomstävlingen Supercupen tillsammans med skidklubben i Nybro. Det är sitt namn till trots en breddverksamhet där även de som bryter ett lopp får medalj. 18 februari är det final i Nybro. Lördagen efter är det dags för barnens Vasalopp i Alstermo och lördagen därpå körs Alstermoloppet. Alstermoloppet hålls Vasaloppshelgen och därmed blir det i huvudsak en ungdomstävling. Ungdomsklasserna ingår i serietävlingen Tony Pölder Cup.

Stewe Jonsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons