Annons

Hög stämning på Abba-konserten

Publiken svek Abba-konserten i Hasselbacken, men de som kom fick sannerligen valuta för pengarna. Gunilla Backman, Charlotte Strandberg och Sussie Eriksson var i toppform.
Uppvidinge • Publicerad 16 augusti 2010
En kvartett unga Alstermobor hade bänkat sig på första parkett.
En kvartett unga Alstermobor hade bänkat sig på första parkett.Foto: Stewe Jonsson
Publiken svek arrangemanget. Endast 350 personer kom till Hasselbacken.
Publiken svek arrangemanget. Endast 350 personer kom till Hasselbacken.Foto: Stewe Jonsson
Många passade på att föreviga det som måste vara en av de största musikhändelserna i Alstermo.
Många passade på att föreviga det som måste vara en av de största musikhändelserna i Alstermo.Foto: Stewe Jonsson
Konserten fick också inslag av allsång, när Sussie Eriksson tågade ut till publiken.
Konserten fick också inslag av allsång, när Sussie Eriksson tågade ut till publiken.Foto: Stewe Jonsson
Det var fart och fläkt på scenen i en och en halv timme när primadonnorna Charlotte Strandberg, Gunilla Backman och Sussie Eriksson intog scenen i Hasselbacken. Foto: Stewe Jonsson
Det var fart och fläkt på scenen i en och en halv timme när primadonnorna Charlotte Strandberg, Gunilla Backman och Sussie Eriksson intog scenen i Hasselbacken. Foto: Stewe JonssonFoto: Stewe Jonsson

Under sammanlagt en och en halv timme levererade Mamma Mia-stjärnorna den ena Abba-hiten efter den andra. Musikaliskt höll konserten toppklass, och dessutom fick trion från början en mycket fin publikkontakt.

1973 besökte Abba Hasselbacken, det var innan gruppen slog igenom. Förmodligen var det mer folk på plats då än nu, när Sveriges musikaldrottning Gunilla Backman och Mamma Mia-kollegorna Charlotte Strandberg och Sussie Eriksson intog scenen.

Annons

- Visst är det för dåligt, suckade Alstermo IF:s ordförande Jonny Carlsson som hade hoppats att det skulle komma i vart fall runt 800 för att se föreställningen och fortsatte:

-Tyvärr är det så att de här stadsfestivalerna snabbt lär folk att åka dit där det är gratis...

Han kunde dock konstatera att de publikintäkter som kommit in i vart fall täckte kostnaderna för Abba-showen. Om övriga entréintäkter sedan kunde täcka kostnader för kvällens övriga utbud och generera vinst till idrottsföreningen återstod att se.

Abba-konserten gavs i två akter, och efter ett par extranummer fick alla som ville en autograf av Backman, Strandberg och Eriksson.

– Det var en fantastisk publik! Jag tycker att det var jätteroligt att komma hit och spela i den tropiska värme ni har här i Småland, sa Sussie Eriksson när hon var klar med skrivandet.

I publiken fanns bland andra Majke Engelhardt från Hamburg.

-Jag har sett Mamma Mia i Hamburg och London. Så det var väldigt roligt att få vara med om det här i kväll, sa hon.

Stewe Jonsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons