Annons

Indisk musik och dans

Skolbarn i Uppvidinge ska få möta indisk musik- och danskultur genom det scenkonstprogram som kultur- och fritidsavdelningen ordnar under vårterminen.
Uppvidinge • Publicerad 8 februari 2012

– Det är indiska världsartister som vi har lyckats få hit genom Musik i Syd, berättar kultur- och fritidskonsulent Ingela Olsson. I Småland är det bara till oss de kommer, och därför känns det extra roligt.

Den indiska trion spelar klassisk sydindisk musik och består av Shashank Subramanyam som spelar på bambuflöjter, Sai Giridhar Kuchibhotta på trumma och Shirisha Shashank som dansar bharata natyam, en traditionell dansform där fotarbete, handrörelser och mimik samspelar för att berätta historien. Mot slutet av föreställningen får också publiken vara med och prova en del av dansrörelserna. Föreställningen ges i Åseda Folkets hus.

Två teaterföreställningar ingår också i vårens program. Först ut är Teater Spektaklets dockteaterföreställning Pojken som inte kunde gå hem, som handlar om pojken Billy som har en hemlighet –hans föräldrar är krokodiler! Föreställningen visas tre gånger i Borgen i Lenhovda. För de allra minsta barnen blir det en musik- och lekföreställning av Per och Ingalill Dunsö som kallas Jag känner mig blå. Den ges i Brunnskyrkan i Åseda vid fem tillfällen. Tidigare har också Riksteaterns föreställning Katitzi visats.

Lillian Petrovski
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons