Annons

Inga entreprenörer under sommaren

Det kommer inte bli några sommarentreprenörer i Uppvidinge kommun i sommar. Antalet ungdomar som sökte var för få för att projektet skulle kunna starta.
Uppvidinge • Publicerad 19 juni 2014

– Jag har fått tydliga direktiv från kommunen att det skulle vara minst tio deltagare och då har jag jobbat efter det, säger Lena Gustafsson som skulle ha varit kursledare och råd­givare till sommarentrepre­nörerna.

Projektet skulle ha startat nu i veckan, men sammanlagt var det bara åtta ungdomar, som slutat ettan eller tvåan på gymnasiet, som sökte. Företagsidéer var allt från att göra kultur- och turismbroschyrer till att utföra trädgårdsarbete.

Annons

– Jag har bestämt att bjuda in dem till nyföretagarcentrum till en träff. Om de är intresserade att satsa på sina idéer själva­ kommer de få lite tips och råd av mig, säger Lena Gustafsson.

Som sommarentreprenör hade ungdomarna fått ett startkapital från kommunen för att satsa på sin idé, men nu får de hitta andra sommarjobb.

– Många har även sökt feriepraktik på kommunen eller har andra sommar­jobb. Det är drivna ungdomar så jag hoppas de hittar andra vägar fram, säger Lena Gustafsson.

Dick Kardell
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons