Annons

Inga tomma ord i strategi

Uppvidinge kommun håller på att ta fram en ny näringslivsstrategi. Den kommer att vara försedd med en prislapp redan från början, så att den inte riskerar att bli bara tomma ord på en önskelista.
Uppvidinge • Publicerad 3 december 2013
Näringslivsutvecklare Jimmi Olsson håller på att ta fram en näringslivsstrategi för Uppvidinge kommun.
Näringslivsutvecklare Jimmi Olsson håller på att ta fram en näringslivsstrategi för Uppvidinge kommun.Foto: Stewe Jonsson

Uppvidinge kommun har en näringslivsstrategi liggande i en låda någonstans, men den är inte särskilt aktuell.

– Det är många år sedan den togs fram, säger näringslivsutvecklaren Jimmi Olsson, som fått uppdraget att skriva den nya.

Annons

Det arbetet pågår för fullt och tanken är att strategin ska läggas fram för politisk behandling i januari eller februari.

– Då kommer politikerna att komma med synpunkter. De har valt att låta mig utforma den från grunden, och sedan komma in med synpunkter längre fram längs vägen, förklarar Jimmi Olsson.

Han konstaterar att den här strategin ska utformas efter de ekonomiska resurser som finns, och inte vara någon önskelista.

– Strategin ska omfatta åtta mål. Vart och ett är försett med en prislapp. Det blir sedan politikerna som får välja hur många mål som ska vara med. Och när strategin är tagen är samtidigt åtgärderna som krävs sanktionerade och pengar avsatta, säger Jimmi Olsson.

Vilken ambitionsnivå kommunens näringslivsarbete kommer att ha med den nya strategin jämfört med läget i dag går alltså inte att säga ännu, men en fördel den nya strategin kommer att ha oavsett ambitionsnivå är tydligheten.

– Det kommer att vara tydligare för näringslivet vad kommunen ska syssla med och hur vårt ansvarsområde ser ut, säger Jimmi Olsson.

Stewe Jonsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons