Annons

Isen kommer att bli en månad försenad

Ishockeyspelarna i Lenhovda IF får vänta ett bra tag till innan den kan ta de första skären på hemmais. – Isen är inte klar förrän vecka 46, suckar Tommy Fransson i projektledningen.
Uppvidinge • Publicerad 6 oktober 2012
Läktarna får en annorlunda lösning med uppvärmda sittplatser. Värmen är återvinningsvärme från kylaggregaten.
Läktarna får en annorlunda lösning med uppvärmda sittplatser. Värmen är återvinningsvärme från kylaggregaten.Foto: 
Tung vecka Tommy Fransson har haft en tung vecka. I måndags fick han beskedet att kylföretaget inte kan leverera i tid och därför skjuts ispremiären upp till vecka 46.
Tung vecka Tommy Fransson har haft en tung vecka. I måndags fick han beskedet att kylföretaget inte kan leverera i tid och därför skjuts ispremiären upp till vecka 46.Foto: Stewe Jonsson

Tommy Fransson och de andra ideella krafterna har slitit hårt under lång tid för att få ishallen klar. Det är en helt ny anläggning som växer fram innanför det gamla skalet.

Men nu har en leveransförsening satt käppar i hjulet för dem och för Lenhovda IF:s ishockeyspelare.

Annons

–   I måndags fick vi besked att allt var försenat och att vi inte skulle kunna ha is förrän vecka 46. Ishockeysektionen gick i taket, och det har jag full förståelse för, säger Tommy Fransson och fortsätter:

– Det har varit en tung vecka. Även om det inte är något man kunnat påverka tar man det ju lite grand personligt och känner det som ett misslyckande när det blir så här.

Det är det företag som levererar ventilation och avfuktningsaggregat som inte kan leverera i tid. Och eftersom ventilation och avfuktning ska kopplas samman med kylaggregatet i ett återvinningssystem så går det inte att montera och starta kylaggregatet förrän allt är klart.

Isen var tänkt att vara klar den 15/10 men nu blir det istället kanske först den 12/11.

– Det här ställer till det för oss. Det kostar pengar och energi att åka runt och träna på andra orter. Vi har varit i Åseda och Växjö, säger Tommy Fransson.

Han konstaterar också att isförseningen nu kommer att kosta LIF både förlorade evenemang och intäkter framöver.

–   Vi skulle ha mött Åseda den 19:e och det var många aktiviteter planerade kring den matchen. Men den får vi spela i Åseda istället. Och vecka 44 skulle vi ha haft ett hockeyläger, men det blir inget med det heller.

Det är Uppvidinge kommun som skött upphandlingen av den nya anläggningen.

– Vi får se vad kommunen ställer för krav på leverantören, säger Tommy Fransson.

Nu är inte allt dystert! Det övriga arbetet i ishallen går vidare och just nu pågår montering av de nya, uppvärmda stolarna. Den vattenburna värmen är återvinningsvärme som når stolsitsarna via ett rörsystem, konstruerat och levererat av Lenhovda Radiatorfabrik. Även det räcke som ståplatspubliken kan luta sig mota längst upp på läktaren förses med komfortvärme.

Stewe Jonsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons