Annons

Kaféet i Lenhovda tvingas stänga

Linda Höckne hade förhoppningar om att skapa en mötesplats i Lenhovda med sitt kafé. På grund av dålig lönsamhet tvingas hon ge upp sin dröm. Idag stänger Lindas café i Lenhovda.
Uppvidinge • Publicerad 28 februari 2014

– Fiket har gått plus minus noll, men att ha ett kafé öppet vintertid i Lenhovda verkar inte fungera, vilket känns konstigt eftersom det finns tre i Åseda.

Det var lagom till påsk som Linda Höckne öppnade kafé i Lenhovda. Hon renoverade lokalerna och hade planer på att skapa en mötesplats för Lenhovdaborna genom att både erbjuda kaffebröd och lättare lunchrätter. Så har det också fungerat under året som hon har drivit verksamheten och till sommaren skaffade hon också en glassmaskin för mjukglass som har varit populär.

Annons

– Jag är väldigt glad för de stamkunder som har kommit regelbundet, men nu i vinter har det blivit tuffare. Från oktober–november har det blivit en kolossal skillnad. Det känns jättetråkigt och hade det sett annorlunda ut hade jag gärna fortsatt.

Om någon är intresserad av att ta över vet hon inte. Själv går hon tillbaka till sitt tidigare jobb. Där har hon ett års åter­anställningsskydd, och för att inte gå miste om det har hon fått ta ett snabbt beslut om att avveckla kaféet.

Lillian Petrovski
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons