Annons

Lindbergs bygger ut 8000 kvadratmeter

GFAB Lindberg i Alstermo planerar att bygga ut fabriken med 8 000 kvadratmeter.
Det handlar om en investering på totalt 25 miljoner kronor.
Uppvidinge • Publicerad 3 februari 2012
VD Lars Lindberg har en stor investestering framför sig. GFAB LIndberg ska satsa 25 miljoner kronor på en utbyggnad av fabriken. Arkivfoto
VD Lars Lindberg har en stor investestering framför sig. GFAB LIndberg ska satsa 25 miljoner kronor på en utbyggnad av fabriken. ArkivfotoFoto: 

2001 byggdes fabriken ut med en rejäl produktionsyta på norra sidan Alsterån, som rinner precis bakom den ursprungliga fabriken. En inbyggd bro över ån förbinder de olika fabriksdelarna med varandra.

Den nya fabrikslokalen hamnar också på den norra sidan om ån och för att göra expansionen möjlig och erbjuda industrimark har Uppvidinge kommun gjort ett markbyte med en privatperson.

Annons

När GFAB Lindberg bygger ut, betyder det också att man lämnar Alstermo Glas gamla lokaler på Rydeforsvägen, där man tog över verksamheten 2007. GFAB Alstermo Glas flyttar in i de nya lokalerna vid huvudfabriken och införlivas då också med GFAB Lindbergs – två juridiska enheter blir en.

-Vi har varit väldigt trångbodda på Rydeforsvägen där vi förfogar över 4 000 kvadratmeter, verksamheten har expanderat rejält sedan vi tog över. Därför bygger vi 8 000 kvadratmeter, berättar Lars Lindberg, VD för GFAB Lindberg och koncernchef för GFAB-koncernen.

GFAB Lindbergs har nyligen lämnat in ansökan om bygglov.

-Vi får hoppas att den går igenom och att länsstyrelsen godkänner en planändring, säger Lars Lindberg.

Stewe Jonsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons