Annons

Många besökare på Vintermarknad

Vildsvinskorv, ponnyridning och blandade ostar, under lördagen var det dags för årets upplaga av Näshults vintermarknad.
Uppvidinge • Publicerad 24 februari 2014
Signe Dahl, snart fyra år, hade åkt ända från Linköping för att prova på ponnyridning.Foto: 
Ottilia Gardhem och Deng Sala från Alstermo och Joel Colliander Nelson från Näshult var och besökte marknaden. Foto: Dick KardellFoto: 
Elsa, Stina och Karin Alstråle från Näshult var nöjda efter lite mat och dricka.Foto: 

– Det känns jättebra, vi är väldigt nöjda och intresset har ökat sen förra året och det är kul att en marknadsplats som användes för 150 år sen får blomma upp igen, säger Erik Hjärtfors en av arrangörerna till vintermarknaden.

Det är för andra året i rad som Vintermarknaden arrangeras i Näshult och nästan 50 knallar var på plats för att sälja sina varor. Parkeringsvakter dirigerade de besökande bilarna och marknadsstånden var både placerade vid affären, men även i och utanför bygdegården. Allt från fårfällar, viltsvinskorv till ljusstakar såldes och Eva Stenkula hittade en delikatess bland de olika marknadsstånden.

Annons

– Lite ostar har jag köpt, jag hade tänkt åka till Jokkmokks marknad, men det blev Näshult istället och det är jättetrevligt, säger Eva Stenkula från Ekenässjön.

Trots att det inte var någon snö i Näshult under lördagen så trivdes de cirka 1500 besökarna vilket är en tredubbling jämfört med förra året. Att det inte var någon snö, behövde inte vara negativt.

– Det är första gången jag är här och jag tycker det är mysigt och ganska skönt att det inte är någon snö, säger Deng Sala från Alstermo.

Det var inte bara marknadsstånd uppställda, utan runt omkring på marknaden fanns det även olika aktiviteter att testa på. Signe Dahl var på besök hos sin farmor och farfar i Ekenässjön och hade åkt ända från Linköping för att testa på ponnyridning.

– Det ska bli jätte­roligt, säger Signe Dahl som snart fyller fyra år, innan hon hoppade upp på hästen.

Bristen på snö gjorde det ändå lite problematiskt för arrangörerna då vissa av aktiviteterna ställdes in, som vinterolympiaden och pulkaracet. Samtidigt tror Erik Hjärtfors att det milda vädret var en bidragande faktor till det ökade besöksantalet.

– Jag tror det är lättare för besökarna att ta sig ut när det är lite mildare, men vi får hoppas på snö till nästa års marknad, säger Erik Hjärtfors.

Dick Kardell
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons