Annons

Många mörka timmar i Åseda

Åseda var mörklagt under tisdagskvällen och skulle förbli så under hela natten. Omkring 500 av Eons abonnenter skulle få klara sig utan ström fram till tidigt på onsdagsmorgonen.
Uppvidinge • Publicerad 20 december 2011

Det var klockan 16.40 som strömmen försvann i samhället. Det tog sedan Eons personal ett bra tag innan felet kunde lokaliseras vid 21,50-tiden.

– Det hade blivit ett fel vid kabelintaget i en av ändstationerna vilket påverkar elförsörjningen i hela området. En kabel måste bytas och det är tyvärr ganska tidsödande, men personalen på plats jobbar intensivt för att få felet åtgärdat, sa Torbjörn Larsson, pressofficer på Eon Sverige, vid 22-tiden på kvällen.

Annons

Då var förhoppningen att strömmen skulle kunna vara tillbaka i Åseda någon kring klockan 23.

Strax därefter fick dock den prognosen revideras. Felet visade sig var så omfattande att reservkraftverk behövde rekvireras.

Först vid 5-tiden på morgonen beräknades alla Eons kunder i samhället kunna ha strömmen tillbaka.

Kent Axelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons