Annons

Många nya kunskaper inhämtades på Kinaresa

Karlson Hus i Åseda åkte till världsutställningen i Shanghai, och kom hem med en hel del nya kunskaper.
Uppvidinge • Publicerad 29 oktober 2010
Vd:n Kennet Karlsson är belåten med Karlson Hus resa till Shanghai.
Vd:n Kennet Karlsson är belåten med Karlson Hus resa till Shanghai.Foto: Stewe Jonsson

Resan gav Karlson Hus inblick i hur det fungerar med industrier och verksamheter i Kina.

– Framförallt kan konstateras att en licensierad produkt med design, och som är varumärkes- och mönsterskyddad, kommer att bli kopierad omgående om man tar in det på den kinesiska marknaden, säger vd:n Kennet Karlsson.

Annons

– Den reflektion vi gjorde är att man inte går in i den kinesiska marknaden som ett litet företag utan det gör man i samverkan med ett större kinesiskt företag, detta genom att man tillför kompetens till det lokala bolaget. Det kinesiska bolaget tillför hårdvaran genom att tillföra kapital för fabriker respektive marknadsföring.

En framtid i Kina, är mycket beroende av att Karlson Hus hittar en samarbetspartner som vill samverka och som har en bas av de grundläggande värderingar som företaget bygger sitt företagande på.

Traditionella småhus finns det ingen stor marknad för i Kina. Men däremot för ”sommarstugor”.

– Eftersom det finns 65 miljoner kineser som tjänar mellan 40–250 tusen yuan så finns det köpkraft för Holidayhouses, Golfcourts och liknande produkter, säger Kennet Karlsson.

”Den reflektion vi gjorde är att man inte går in i den kinesiska marknaden som ett litet företag utan det gör man i samverkan med ett större kinesiskt företag.” Kennet Karlsson

Stewe Jonsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons