Annons

Misstänkt nekar till affärsplundring i Fröseke

En man har nu delgivits misstanke om brott efter plundringen av livs- medelsaffären i Fröseke.
– Han misstänks för bedrägeri i ett flertal fall, säger åklagare Magnus Hansson.
Uppvidinge • Publicerad 21 december 2010

Den misstänkte förhördes nyligen av Kronobergspolisen och nekade då till alla brottsmisstankar. Ytterligare en man kommer att förhöras och delges brottsmisstankar.

Polisutredningen har dragit ut på tiden. Åklagare Magnus Hansson säger att han hoppas kunna fatta beslut om det blir något åtal eller inte under första halvåret 2011.

Annons

Livsmedelsaffären i Fröseke köptes formellt av en 21-årig kvinna som tillträdde hösten 2008. Dessförinnan drevs affären lokalt i en ekonomisk förening.

De nya ägarna drev till en början affären vidare i föreningsform innan Fröseke Livs AB bildades.

Den lokalt uppmärksammade plundringen av livsmedelsaffären i Fröseke inträffade i april 2009 och tycktes vara mycket välplanerad. Ägarna struntade nästan systematiskt att betala för inköpta varor och månaderna innan ägarna utan förvarning försvann var annonseringen omfattande. Därefter tömdes hyllorna och såväl kunder som leverantörer lämnades i sticket. Affären stängdes under påskhelgen.

Samtidigt började anmälningarna att strömma in till polisen från leverantörer som kände sig lurade och en förundersökning om grovt bedrägeri inleddes. Några veckor sedan försattes Fröseke- affärens ekonomiska förening i konkurs av Växjö tingsrätt. I augusti 2009 gick Fröseke Livs AB samma konkursöde till mötes.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons