Annons

Misstänkte 36-åringen förnekar mordet på flickan

36-åringen förnekar fortfarande att han mördade den 17-åriga flicka som hittades död utanför Lindshammar i torsdags kväll. Samtidigt svämmar internet över av teorier om bakgrunden till tragedin.
Uppvidinge • Publicerad 22 augusti 2010

För Aftonbladet berättar 17-åringens mamma att kopplingen mellan hennes dotter och den mordmisstänkte 36-åringen, är en påstådd modefotografering.

Mannen kontaktade flickan via internet och målade upp bilden av en stundande modellkarriär. I förra veckan åkte hon därför från föräldrahemmet i Blekinge till en mindre småländsk ort för att fotograferas. Men därefter gick någonting fruktansvärt fel.

Annons

Föräldrarna anade oråd när det visade sig att mannens modeföretag var både nedlagt och skrivet på en helt annan person. De försökte varna dottern men fick inte tag på henne och i torsdags natt blev mardrömmen verklighet. 17-åringens livlösa kropp hittades av en hundpatrull i ett skogsparti några kilometer utanför Lindshammar.

Då hade den nu anhållne mannen redan gripits under dramatiska former men han har sedan dess konsekvent förnekat brott.

Polisen har dock ett omfattande utredningsmaterial att utgå från och under helgen har man arbetat på högvarv för att knyta ihop trådarna.

– Just nu går väldigt mycket ut på att kartlägga offret och den misstänktes bakgrund. Och vi vill fortfarande väldigt gärna prata med folk som kan lämna uppgifter om deras kontakter, säger Robert Loeffel vid Kronobergspolisen.

Samtidigt sprids en mängd teorier på internet om bakgrunden till tragedin. Men någon officiell beskrivning av polisutredningen är inte att vänta förrän tidigast efter det att åklagaren begärt mannen häktad. Ett beslut som måste fattas under måndagen.

– Vi är medvetna om de rykten som florerar i olika tidningar och sociala medier men vi har ingen möjlighet att kommenterar dem i dagsläget, säger Robert Loeffel.

Simon Bynert
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons