Annons

Nya aktiviteter Lenhovda idrottscenter

Aktivitetshallen för bland annat boule och skytte har börjat ta form i Lenhovda. Även ombyggnaden inne i ishallen är i slutfasen. I början av 2015 förväntas hela bygget stå klart.
Uppvidinge • Publicerad 4 juni 2014
Jan Tidblad från LIF-styrelsen, Nils-Göran Svensson, projektgruppen, Tommy Fransson, projektledare, Hans-Åke Wilhelmsson från Samhällsföreningen, Annika Persson, kultur- och fritidschef i Uppvidinge kommun, Hans-Åke Arnoldsson och Börje Kärrå från PRO framför aktivitetshallen som håller på att byggas.
Jan Tidblad från LIF-styrelsen, Nils-Göran Svensson, projektgruppen, Tommy Fransson, projektledare, Hans-Åke Wilhelmsson från Samhällsföreningen, Annika Persson, kultur- och fritidschef i Uppvidinge kommun, Hans-Åke Arnoldsson och Börje Kärrå från PRO framför aktivitetshallen som håller på att byggas.Foto: Dick Kardell

Lenhovda idrottscenter är namnet på ishallen och aktivitetshallen som håller på att byggas. Sommaren 2011 började fas ett då läktare och omklädningsrum började byggas om inne i ishallen. Efter det har även fas två och tre blivit klara med ytterligare omklädningsrum, förråd och nytt kylsystem till isen som också ger värme till hallen. Den elfte september 2013 fick Lenhovda IF 2?662?000 kronor från Allmänna Arvsfonden till projektet vilket gjort att arbetet den senaste tiden gått fortare.

– Det innebär att LIF även kan köpa in tjänster, jämfört med att allt tidigare gjordes ideellt, säger Tommy Fransson som är projektledare för Lenhovda idrottscenter. Självklart krävs det fortfarande ideella timmar för att ro det i land.

Annons

Över 6?000 ideella timmar har redan lagts på projektet som nu är inne i slutfasen. Den nya entrén till ishallen är planerad att bli klar i juli, omklädningsrum för fotbollen och nya cafeterian i september. Aktivitetshallen ska stå klar i november och kanslidelen i ishallen i december. Förutom Allmänna Arvsfonden är Uppvidinge kommun, Riks­idrottsförbundet och lokala företag med och finansierar bygget.

Aktivitetshallen är en ny byggnad som byggs ihop med ishallen och kommer att ha grus som golv. Till att börja med är den tänkt till boule och luftpistolsskytte, men kan komma att användas till andra aktiviteter.

– Det kommer att fun­gera som en yta man k­an göra vad som helst på, beroende på vad man kommer på. Det finns tankar på att köpa in en matta som går att lägga på gruset så att salen går att använda till andra aktiviteter, säger Tommy Fransson.

Annika Persson, kultur- och fritidschef i Uppvidinge kommun är positiv till aktivitetshallen.

– Det är jättebra, för det blir en aktivitetshall för alla åldrar och som går att använda till olika aktiviteter. Det är också bra att ha allt under samma tak vilket samlar föreningarna.

Föreningar som varit aktiva i planeringen av aktivitetshallen är PRO, SPF, Lenhovda IF och Samhällsföreningen.

– Vi har gjort en fantastisk resa sen starten 2011, där kommunen, lokala näringslivet och föreningens medlemmar ställt upp på ett fantastiskt sätt. Det känns som vi ser målet framför oss nu, säger Tommy Fransson. Under 2015 har vi tänkt ha en formell invigning av hela Lenhovda idrottscenter.

Dick Kardell
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons