Annons

Nya lokaler ska byggas till Stens chark i Åseda

En ny industribyggnad är på gång i Åseda. Det är Ewald Strandberg som genom sitt fastighetsbolag ska bygga en nästan 900 kvadratmeter stor lokal på sin tomt vid Hammarvägen. Lokalerna ska hyras ut till Stens chark, som också de gör en investering, i form av nya maskiner.
Uppvidinge • Publicerad 24 juni 2014

Stens chark har idag sina lokaler i Kexholm i Åseda. Lokalerna är för små, men företaget har haft svårt att bygga på egen hand och har därför gjort en överenskommelse med Ewald Strandberg som driver bolaget Smålands Heating AB.

– Lokalerna vi har är till åren och vi behöver få lite nyare och fräschare, säger Fredrik Gustafsson, produktionschef på Stens chark. Huset är från början av 1920-talet och även om det har renoverats genom åren är det också andra krav på livsmedels­hantering i?dag som vi måste ta hänsyn till.

Annons

Den nya lokalen ska byggas på Hammarvägen, vid riksväg 23. Byggnaden blir nästan 900 kvadratmeter stor och byggs i ett plan.

– Vi planerar en byggstart efter semestern, men kommer att ­påbörja markberedning rätt så omgående, berättar Ewald Strandberg, som kommer att anlita ett lokalt byggföretag och lokala entreprenörer.

Tomten är på cirka 10?000 kvadratmeter, och det finns därför möjlighet att bygga mer. Ewald Strandberg hoppas att hela området mellan ­Åseda Eltjänst nybygge och det nu planerade bygget, mark som kommunen äger, ska göras i ordning.

– Om det är någon industri på orten som vill bygga finns ingen mark färdig, det finns däremot i konkurrerande kommuner.

Cirka 5 miljoner beräknas den nya industribyggnaden kosta. Stens chark kommer sedan att hyra sina lokaler, men de gör också egna investeringar i form av maskiner.

– Det blir bland annat en förpackningsmaskin och ett nytt rökskåp, en investering som hamnar på drygt 3 miljoner kronor.

Lillian Petrovski
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons