Annons

Protest mot Flöxhultsprojekt

Ägaren till skogsfastigheten Flöxhults glasbruk, utanför Älghult, protesterar kraftigt mot Stena Renewables planer på att bygga en vindkraftspark i området.
Uppvidinge • Publicerad 9 oktober 2012

I en skrivelse till kommunen hänvisar fastighetsägaren bland annat till att Flöxhults historia kan följas tillbaka till 1500-talet och att Flöxhult finns med i Uppvidinge kommuns kulturmiljöplan över områden värda att bevara.

När ägaren själv för några år sedan sökte bygglov för att bygga en gäststuga på tomten tvekade såväl grannar som Smålands museum om den känsliga miljön skulle tåla mer bebyggelse. ”Nu tycks det däremot vara helt i sin ordning att för alltid omvandla Flöxhult till ett gigantiskt industriområde genomkorsat av breda transportvägar och med ett flertal 200 meter höga byggnadsverk”, skriver fastighetsägaren.

Han kräver nu att hela projektet läggs ned. Om det ändå blir av vill han inte att namnet Flöxhult ska förknippas med projektet. Han kräver också nedsättning av effekten om ljudnivån överstiger 35 dBA och vill se fotomontage från sin fastighet för att få möjlighet att påverka placeringen.

Lillian Petrovski
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons