Annons

Socialen begär mer pengar nästa år

Socialnämnden i Uppvidinge beräknas överskrida årets budget med sju miljoner kronor. Nu begär socialchefen att den budget som har lagts för 2014 ska utökas med 6,7 miljoner kronor.
Uppvidinge • Publicerad 13 december 2013

Förra året och flera år dessförinnan har socialnämndens årsresultat visat positiva siffror. 2012 slutade resultatet på plus 2,1 miljoner kronor.

Resultat i år ser ut att bli betydligt dystrare och prognosen pekar nu på ett minus på sju miljoner kronor. Det är framför allt institutionsplaceringar av barn och av vuxna och familjehemsplaceringar av barn som har kostat och varit fler än beräknat. Men pengarna har inte heller räckt till för den gemensamma alkoholhandläggningen, för socialjour och beredskap eller för arbetskläder och tvätt av arbetskläder.

Uppvidinges socialchef, Susanne Winsth, har därför i en skrivelse till kommunstyrelsen äskat om en utökad ekonomisk ram för 2014. I samband med budgetarbetet har nämnden i februari lagt en budget inom ram för nästa år. Nu begärs en utökning av denna med 6 751 000 kronor.

Lillian Petrovski
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons